עוגת נקטרינות וג'לי פירות

כהמשך בלתי נפרד לקינוח הג'לי פירות עם קרם היוגורט מהשבוע שעבר. החלטתי פה אחד (אני עצמי ואנוכי) להמשיך באותו הקו ו237להכין עוגת נקטרינות בחושה שתכיל בתוכה שכבה של ג'לי פירות. העוגה אמנם אינה קשה להכנה, אך לוקחת קצת יותר זמן להכנה. פשוט בגלל שצריך להמתין למיצוק וייצוב הג'לי.
* המלצה שלי היא – להתחיל בהכנת העוגה ערב קודם. ולהשאיר את מלאכת הרכבת העוגה ליום שלמחרת.

כמו כן אם בדיוק באותו רגע שאתם רוצים להכין את העוגה. זו לא עונת הנקטרינות. אתם יכולים להחליף למשמשים או אפרסקים או דובדבנים או פירות יער או … בקיצור כמעט כל פרי העולה על דעתכם. (למעט אבטיח שלא נראה לי שמומלץ כאן… 🙂 )

והנה כך היא נראית בסיום ההכנה.

 

6+

כפי שאתם רואים בתמונה. אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם חור באמצע. אבל אם אין לכם תבנית סיליקון כזו. אתם יכולים להשתמש בתבנית קפיצית עגולה. שאני בטוחה שתעשה את העבודה מצוין.

המתכון מתאים לתבנית בגודל 24 סמ'

המצרכים:

לעוגה:

  • 1 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • נקטרינה אחת בשלה, חתוכה לקוביות

לשכבת ג'לי הפירות:

  • 14 ג' ג'לטין ללא טעם
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות פרי טרי חתוך לקוביות ( משמשים,נקטרינות,ענבים,דובדבנים,אפרסקים,תפוחי עץ….וכד')

4

 

ההכנה: 

  1. העוגה: הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את הסוכר והשמן ומעבדים עד לקבלת מסה תפוחה
  2. מהוסיפו את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות במסה.
  3. הנמיכו מעט את מהירות המיקסר, והוסיפו את היוגורט והשמנת המתוקה.
  4. כעת הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה, והמשיכו בערבוב קצר לאיחוד.
  5. הפסיקו את פעילות המיקסר והוסיפו ידנית את קוביות הנקטרינות בתנועות קיפול.
  6. שמנו מעט את תבנית האפייה, ושיפכו אל תוכה את בלילת העוגה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מע' כ- 40-45 דקות. (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פרורים סביבו)
  8. הניחו לעוגה להצטנן בטמפ' החדר.
  9. בינתיים נעבור להכנת הג'לי: ערבבו בצלוחית קטנה את הג'לטין עם 1/2 כוס מים. והניחו בצד.
  10. בסיר קטן וחסין אש הרתיחו את המים הנותרים ביחד עם הסוכר. עד שהסוכר נמס.
  11. הוסיפו את הג'לטין המושרה, וערבבו היטב עד להמסה מלאה של הג'לטין ושהנוזל נהייה צלול וללא גושים.
  12. הורידו מהאש וצננו למשך כ- 20 דקות במקרר.
  13. הרכבת העוגה: כאשר העוגה קרה, הוציאו אותה בזהירות מהתבנית. וחתכו מלמעל שכבה של כשני סמ'. עיטפו את חתיכת העוגה שחתכם, בניילון נצמד ושימרו להרכבה מאוחר יותר.
  14. החזירו את העוגה אל התבנית. וסיגרו אותה היטב. (ליתר ביטחון אתם יכולים לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף. שלא יהיו נזילות לא רצויות)
  15. פזרו על פני העוגה את קוביות הפרי שהכנתם. אם נראה לכם שאין מספיק פירות, תרגישו חופשי להוסיף.
  16. הוציאו מהמקרר את הג'לטין שכבר התקרר מעט ושיפכו מעל העוגה.
  17. הכניסו את העוגה למקרר למשך לילה. (או לפחות למשך כ- 4-5 שעות)
  18. לאחר הבילוי הלילי של העוגה במקרר, והתייצבות הג'לי. הוציאו את העוגה מהתבנית והעבירו אל צלחת ההגשה. והניחו מעל את כיפת העוגה שחתכם לפני כן. פזרו מעט אבקת סוכר – והגישו!

 

7+

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

1

 

 

 

מודעות פרסומת
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: