עוגת מילפיי/קרם שניט/נפוליאון

זו לא הפעם הראשונה שאני מפרסמת מתכון לעוגת מילפיי או אולי אתם מכירים אותה כעוגת נפוליאון או אולי בשמה המוכר יותר עוגת קרם שניט. ואפילו את ה"פאדיחה" הראשונה שלי במטבח, שקשורה לעוגה הזו כבר פרסמתי פעם. אבל לא סיפרתי לכם שהיא העוגה האהובה ביותר על החצי שלי. וגם לא סיפרתי לכם שאני מאוד אוהבת לגוון בצורות ההכנה שלה. והפעם בחרתי להכין אותה כקינוח אישי ועגול. זו באמת לא צורתה המקורית אבל אצלי שום דבר לא חוזר על עצמו בדיוק אותו הדבר. אני מאוד אוהבת חידושים ושינויים. יש לציין כי הפעם אפילו הכנתי את בצק העלים לבד בבית.( תאמינו לי הטעם שווה כל קיפול בבצק) אם מישהו מכם מעוניין להשקיע אז כאן תוכלו למצוא את המתכון להכנת בצק עלים ביתי.

 

3

 

רגע לפני שנתחיל הנה הסיפור הקצרצר על ה"פאדיחה" הקטנה/גדולה שמלווה אותי ואת העוגה המקסימה הזו.

לפני שנתיים-שלוש 🙂 ( או יותר נכון 30) כשעוד הייתי חיילת צעירה ורק התחלתי את דרכי בניסיונות אפייה. קיבלתי הזמנה מהחצי לשי (כן, כן כבר אז הוא היה החצי שלי) למסיבת השחרור שלו. ראוי לציין כי מההתחלה הוא האמין בי (או סתם לא היה לו נעים) ולכן נידב אותי להכין עוגה למסיבה. ואני בצעד מפרגן כלפיו, החלטתי להכין לו את העוגה שהוא הכי אוהב. עוגת קרם שניט!  וכך כמה שעות לפני המסיבה, ניגשתי לעבודה – אפיתי שני דפים של בצק עלים, הכנתי את הקרם ואפילו הרכבתי את העוגה. ואז ניגשתי להתארגנות האישית שלי. וכמו שאתם יודעים נשים מתארגנות לא בדקות ספורות אלא … "במעט" יותר זמן. וכך כשאני עוד מתלבטת מה ללבוש, הבנתי שהגיע הזמן לצאת. ולפתע נזכרתי שטרם הספקתי לזרות על העוגה את אבקת הסוכר. וככה בין נעילת הנעליים לבין הריצה אל ההסעה, שכבר חיכתה לנו, פיזרתי "בנדיבות" (שימו לב להדגש על ה"בנדיבות") אבקת סוכר ויצאנו לדרך…

נכנסנו בגאווה אל המסיבה הנחנו את העוגה על שולחן הכיבודים והתפנינו לריקודים ודיבורים. לפתע שמנו לב להתגודדות לא מוסברת סביב העוגה, (כן כן העוגה שלי) ובעקבותיה גם לחשושים וצחקוקים על כך שעל העוגה פוזרה (בנדיבות כאמור) במקום אבקת סוכר – סודה לשתייה!!!!

אז תגידו לי, אני שואלת אתכם פדיחה או לא?!  למזלי מאז כבר הפנמתי את מוסר ההשכל שהתקבל כאן. והוא שיש להשקיע הרבה יותר תשומת לב לפרטים הקטנים.  ועל הדרך הבנתי טוב טוב את ההבדל בין אבקת סוכר לסודה לשתייה 🙂

5

 

 

המצרכים הנדרשים:

  • 1 חבילת בצק עלים בחמאה מרודד
  • כ- 100 גר' אבקת סוכר

לקרם הדיפלומט:

  • 300 מל' חלב (1/4 1 כוסות)
  • 4 חלמונים
  • 1 מקל וניל חתוך לאורכו. (אפשר להחליף ב- 2 כפיות תמצית וניל איכותי)
  • 100 גר' סוכר (1/2 כוס)
  • 25 גר' קורנפלור (3  כפות)
  • 160 מל' שמנת מתוקה מוקצפת

ההכנה ואפיית הבצק:

  1.  ראשית יש להפשיר את בצק העלים במקרר לפחות 5- 6 שעות, כדי שיהיה נוח לעבוד אתו.
  2. חממו את תנור האפייה ל- 180 מעלות, ורפדו את התבנית בנייר אפיה.
  3. פרסו את הבצק על משטח העבודה, וחתכו עיגולים, בעזרת רינג בקוטר של כ- 8 סמ'. או מלבנים בגודל של כ- 12X15 ס"מ.
  4. סדרו את הבצק החתוך בתבנית, מעל נייר האפייה, ברווחים של כ- 2 ס"מ אחד מהשני. ופזרו מעל שכבה נדיבה של אבקת סוכר.
  5. הניחו נייר אפייה נוסף מעל מלבני הבצק, והניחו מעל תבנית נוספת כמשקולת.
  6. יש לאפות את הבצק כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
  7. לאחר האפייה, צננו היטב את הבצק. (עד כאן אפשר להכין יום קודם. ולשמור בכלי אטום)

 הכנת קרם הדיפלומט:

  1. בסיר חסין אש, מביאים לסף רתיחה את החלב ומקל הוניל החתוך.
  2. בכלי נפרד מקציפים את החלמונים והסוכר לבלילה בהירה ותפוחה, ומוסיפים את הקורנפלור.  ומערבבים ביתר מרץ עוד כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים 2 כפות מהחלב החם אל תוך בלילת הביצים ומערבבים לצורך השוואת טמפ', מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים, מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד להסמכה. (עד קבלת בועות אויר גדולות)
  4. מעבירים את הקרם לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד (צמוד צמוד לקרם) ומכניסים למקרר למספר שעות או אפילו למשך הלילה, עד לצינון מלא של הקרם.
  5. פותחים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה עד שהוא חלק וללא גושים ומעבירים לכלי נפרד.
  6. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצף רך אך יציב, ומערבבים ידנית את הקצפת והקרם יחדיו בתנועות קיפול עדינות.

הרכבת העוגה:

  1. שימו בצלחת ההגשה עיגול בצק אחד.
  2. מירחו מעל שכבה נדיבה מהקרם והניחו מעל את עיגול הבצק הנוסף.
  3. פזרו מלמעלה אבקת סוכר. (רצוי לפזר את אבקת הסוכר מלמעלה, בסמוך להגשה. אחרת היא נספגת בבצק ולא רואים אותה).

* ניתן להוסיף למעלה גם תות שדה אחד לקישוט.

 

6

זהו חברים זו כל התורה "על קצה המזלג" 🙂 רק שימו לב טוב טוב שאתם מפזרים מעל המילפיי אבקת סוכר ולא סודה לשתייה!!

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

7+

מודעות פרסומת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

2 תגובות

  1. shila

     /  6 במרץ 2015

    שלום וחג שמח! אני רוצה להכין ליום הולדת של ביתי האם אפשרי להכין עם קרם רגיל של אינסטנט פודינג+שמנת מתוקה? אשמח לקבל תשובה shila

    אהבתי

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: