ריבועי ריבה ומרנג קוקוס

בחוץ כבר מרגישים את החורף. כבר החלפנו את השעה לפי שעון החורף. כבר הורדנו כמה סריגים וחולצות ארוכות. ואוהבי הפינוקים הקטנים כבר בטח גם הורידו את השמיכה החמה. אצלי מתבטא החורף. בכוס התה החם עם הנענע שאנחנו שותים כל ערב כשמתיישבים לנוח לאחר יום העבודה. אבל איך זה יכול להיות שכוס התה החם עם הנענע,  יהיה בודד בלי משהו מתוק ליד? ולצורך כך בדיוק הכנתי את ריבועי הריבה ומרנג הקוקוס האלו. שבתחילה נאפים כיחידה אחת ולאחר האפייה, אתם מחליטים לאיזה גודל של ריבועים אתם מעוניינים לחתוך אותם.

ועכשיו תסלחו לי אני הולכת להכין לי כוס תה… ולהתפנק !

1

המצרכים

מתאים לתבנית 30X22

לקומה הראשונה:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית א.אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' חמאה
  • 2 חלמונים (גודל L)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקומה שנייה:

  • כ- 1/2 כוס ריבת תות  / או ריבת משמשים  /  או ממרח תמרים

לקומה שלישית:

  • 2 חלבונים (גודל L)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' קוקוס טחון
אופן ההכנה:
  1. חממו את תנור האפייה לחום של 160 מע'.
  2. הכניסו את כל מרכיבי הקומה הראשונה, אל מעבד המזון והפעילו בפולסים קצרים, עד לקבלת מסת בצק פירורים.
  3. הוציאו את הבצק, העבירו אל התבנית, ובעזרת הידיים הדקו את הבצק היטב.
  4. מירחו מעל את ריבת התות, בשכבה אחידה.
  5. הקציפו את החלבונים והסוכר (מהקומה השלישית) לקצף יציב (אך לא קשה מידי).
  6. הוסיפו את הקוקוס הטחון וערבבו היטב.
  7. מירחו את קצף הקוקוס מעל פני כל העוגה בשכבה אחידה.
  8. הכניסו לאפיה של כ- 40 דקות.
  9. לאחר האפייה צננו את העוגה וחתכו לריבועים.

3

4

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

2 תגובות

  1. ברוריה מילר

     /  11 בנובמבר 2014

    מאחר ואינני חובבת קוקוס האם ניתן להמיר בשומשום או אגוזים, בוטנים, שקדים טחונים?

    אהבתי

    להגיב
    • ברוריה את יכולה להחליף את מרנג הקוקוס במרנג הזה:
      1 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
      100 גר' שוקולד מריר קצוץ גס
      1 כף קורנפלור
      3 חלבונים גדולים
      1/2 כוס סוכר

      אהבתי

      להגיב

כתיבת תגובה