עוגת דבש ותפוחי עץ

החג הזה אני חוזרת למקורות, עם עוגת דבש אמתית. אך יחד עם זאת לא כבדה וקשה לעיקול. בזכות כמה מרכיבים שעושים אותה הרבה יותר אוורירית וטעימה ויחד עם זאת מאוד נוחה ליישור… חחח  זהירות היא ממכרת!

אני אפיתי בתבנית עם חור באמצע והנחתי בפנים את התפוח. אבל אתם לא חייבים, אפשר לאפות בתבנית עגולה רגילה. ואני מבטיחה לכם שהיא תצא יפיפייה ובאותו הטעם בדיוק.

 

3

 

מתאים לתבנית עגולה 24 – 26 סמ'

המצרכים:

  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 1 כוס שמן
  • 300 מל' (2 גביעים של 150 מל' ) יוגורט עם חתיכות פרי אננס
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון

 

לזיגוג תפוחי העץ:

  • 2 תפוחי עץ חתוכים לפרוסות (נקו מהאמצע את הליבה של התפוח)
  • 1/2 1 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • 2-3 כפות מים

1

 

ההכנה:

  1. זיגוג התפוחים: חממו במחבת כבדה את המים, מיץ הלימון והדבש. הוסיפו את פרוסות תפוחי העץ. וערבבו מעט עד לריכוך תפוחי העץ. צננו מעט.
  2. העוגה: הקציפו במיקסר עם וו ההקצפה,את הביצים. עד לקבלת מסה תפוחה.
  3. הוסיפו בזרם אטי את הדבש. והמשיכו בהקצפה.
  4. הוסיפו את השני סוגי הסוכר, השמן והיוגורט.
  5. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, א.האפייה,הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן.
  6. הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת החומרים היבשים.
  7. סדרו בתחתית תבנית האפייה את פרוסות תפוחי העץ. שיפכו מעל מעט מהזיגוג שנשאר במחבת.
  8. שיפכו מעל את מסת העוגה. והכניסו לאפייה של כ- 45 דק' בחום של 170 מע'. (עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים מסביב)
  9. צננו את העוגה בטמפ' החדר והפכו אותה לצלחת הגשה.

 

 

4

 

בתאבון לכולם,

שנה טובה חג שמח ולהתראות במתכון הבא!

 

השארת תגובה

2 תגובות

  1. אילנה

     /  27 בספטמבר 2016

    למה לא רואים את המתכונים?

    אהבתי

    להגיב

כתיבת תגובה