עוגת שכבות רומנטית

לעתים קורה לי שלאחר אפיית העוגה וקישוטה, אני פשוט מתאהבת ♥ וזה בדיוק מה שקרה לי הפעם.

אני מאוד אוהבת את פרח הלבנדר. אני יודעת שזהו לא הפרח היפה ביותר בגינה 🙂 אבל משהו בצמח הזה עושה לי את זה. גם הצבע וגם הריח פשוט משפיעים עלי באופן מיידי. אני נהיית רגועה יותר, אוהבת יותר והרבה יותר נחמדה לסובבים אותי 🙂 נסו את זה על עצמכם ייתכן ותופתעו.

ונחזור להתאהבות שלי … התחלתי בהכנת עוגה שחורה פשוטה. חילקתי אותה לשלוש שכבות. ביניהן מרחתי קרם, פיזרתי מעט שבבי שוקולד, ואת כל הטוב הזה ציפיתי בקרם מתוק בגוון לבנדר מהמהם. שהימם והרגיע גם אותי באופן מיידי.

 

ועכשיו כשאנחנו כבר שלווים ורגועים, בואו ניגש לעבודה…

מתאים לתבנית 22 סמ'

המצרכים:

לעוגה:

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית א.אפייה

לקרם המילוי:

  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 2 כפות א. סוכר
  • 1/2 חבילת שוקולד לגירוד בין השכבות

לקרם הציפוי:

  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 טיפות צבע מאכל בגוון לבנדר.

 

10+

 

ההכנה:

  1. העוגה: חממו את תנור האפייה לחום של 170 מע'.
  2. הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה. כ- 5 דקות.
  3. אל קערה נפרדת, נפו את הקמח, השוקולית ואבקת האפייה.
  4. הוסיפו את השמן והשמנת החמוצה לסירוגין עם תערובת הקמח. והמשיכו בערבוב עד לאיחוד.
  5. שיפכו את המסה אל תבנית משומנת מעט והכניסו לאפייה של כ- 40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. צננו את העוגה וחלקו אותה בעזרת סכין משוננת לרוחבה, לשלוש שכבות.
  7. קרם המילוי: הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קרם יציב (אך לא קשה מידי).
  8. כעת הניחו את שכבת העוגה הראשונה על צלחת ההגשה ומירחו שליש מכמות קרם המילוי. מעל הקרם גרדו, בעזרת קלפן ירקות, שכבה יפה מהשוקולד המריר.
  9. הניחו מעל את שכבת העוגה השנייה. ושוב מירחו מקרם המילוי, וגרדו עוד מהשוקולד.
  10. ושוב – הניחו את שכבת העוגה השלישית ומירחו את הקרם הנותר. מירחו מעט גם את צידי העוגה.
  11. הכניסו את העוגה למקרר עד לקישוט.
  12. קרם הציפוי: הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם אינסטנט הפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
  13. הוציאו מעט קרם לכלי נפרד לצורך יצירת הפרחים. הוסיפו ליתרת הקרם מעט צבע מאכל בגוון לבנדר. וערבבו בעזרת מרית.
  14. העבירו את הקרם אל שקית זילוף עם צנתר להכנת שושנים (ראה תמונה למטה) והתחילו בזילוף פסים מסביב לעוגה. מתחילים מלמטה כלפי מעלה. כאשר הצד הצר של הצנתר למעלה.
  15. כאשר מגיעים לחלקה העליון של העוגה החליפו את כוון הצנתר (כאשר הצד הצר למטה) והמשיכו בזילוף פסים מבחוץ כלפי פנים העוגה.

 

  • מי שלא יודע איך להכין את הפרחים יכול לוותר עליהם. ולקשט במעט סוכריות צבעוניות.

 

 

3+

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

7+

 

 

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת
השארת תגובה

3 תגובות

  1. frida

     /  27 ביולי 2016

    יש תמונות אין מתכונים….

    אהבתי

    הגב
  1. עוגת שוקולד וריבת חלב | על קצה המזלג

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: