עוגת מרנג

לעתים רחוקות קורה לי, שאני "מתפרעת" במטבח. לרוב אני מאוד אוהבת עוגות מתוכננות מראש, צבעוניות ועם כמה שיותר קישוטי קרם. אבל… כן הרי זה מובן שכאן חייב להגיע ה- אבל! הפעם התחלתי כשהרעיון המקורי היה, להכין עוגת שכבות עם קרם לימוני עדין. ואולי גם להכניס שכבת מרנג אחת (באיזה שהו מקום). אבל איך אומרים אצלנו… רצון ומחשבה לחוד ועשייה ותוצאה – לחוד.

ורק אם תהיתם, אז לדעתי (הבלתי משוחדת בעליל) המציאות עלתה כאן על הדמיון. והתקבלה מההשתוללות הזו…חחח  עוגת שכבות מרנג עם קרם נוגט וקרם שוקולד.

ועוד מילה אחת קטה על הקישוט שהיה הכי כייף בתהליך ההכנה… פשוט לשבור את המרנג שנשאר ו"לזרוק" ביד חופשית מעל העוגה. בלי תכנון ובלי חשבון. (נראה מי שיעז להגיד לי שזה קשה לו) וכדי להכניס מעט צבע לתמונה האבסטרקטית שלי – פיזרתי גם מעט נשיקות צבעוניות שהכנתי בפעם הקודמת.

 

49facb55-3950-4be8-b640-b810cac40ffe

 

רגע לפני שמתחילים, אני חייבת לציין כי העוגה הזו היא מאוד עדינה. ואינה מתאימה להמתנה מרובה במקרר. כך שאם אתם רוצים להכין אותה רצוי מאוד להזמין הרבה חברים/ משפחה. (מסיבה קטנה יכולה להיות רעיון נפלא במקרה זה) לשמור אותה בהקפאה, להוציא כשעה או שעתיים לפני הכיבוד ולהתענג/לחסל אותה בפעם אחת.  אפשרות שנייה היא לשמור את המרנג לחוד ואת הקרמים לחוד ולהרכיב את העוגה כשעה או שעתיים לפני ההגשה.

 

המצרכים: (מתאים לתבנית 22 ס"מ)

לשכבות המרנג:

  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 200 גר' א. סוכר

לקרם הנוגט:

  • 250 מל' שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות אבקת נוגט
  • 1 כף א. סוכר

לקרם השוקולד:

  • 250 מל' שמנת מתוקה להקצפה
  • 3/4 כוס חלב
  • 80 גר' אינסטנט פודינג שוקולד (1 קופס')

d102897d-f5ae-4581-91c7-29d558fee096

 

 

 

 

 

 

 

ההכנה:

מרנג:

  1. חממו את תנור האפייה לחום של 110 מע'.
  2. ציירו על שני ניירות אפייה שני עיגולים בגודל של התבנית.
  3. הניחו את ניירות האפייה כל אחד בתבנית משלו. כאשר הציור בצד התחתון.
  4. הקציפו במיקסר את החלבונים, עד להתחלת קצף לבן. הוסיפו את הסוכר לאט לאט והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  5. הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו ידנית בתנועות קיפול.
  6. הכניסו את הקצף אל שקית זילוף חד פעמית. גזרו מעט את הקצה. וזלפו את שני עיגולי המרנג.(מתחילים מהאמצע כלפי חוץ). את יתרת הקצף זלפו, בצידי התבנית הריקים, בצורת מקלות ארוכים ו/או נשיקות לצורך קישוט העוגה.
  7. הכניסו לתנור. לאפייה של כשעתיים לפחות. עד שהמרנג מתייבש ונפרד בקלות מנייר האפייה.
    (את כל זה אפשר להכין מראש. ולשמור לאחר צינון בקופסא אטומה או שקית ניילון עד שבועיים)

קרם הנוגט:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הנוגט ואבקת הסוכר. עד לקבלת קרם אחיד ויציב.

קרם השוקולד:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה+החלב+אינסטנט הפודינג שוקולד. עד לקבלת קרם אחיד ויציב.

הרכבת העוגה:

  1. הניחו בתבנית, עיגול מרנג אחד. וסדרו צמוד לדפנות התבנית (מבפנים) שקף לעוגות.
  2. מירחו מעל המרנג את קרם הנוגט.
  3. הניחו מעל את עיגול המרנג השני. ומעליו מירחו את קרם השוקולד.
  4. הכניסו את העוגה להקפאה לפחות לשלוש שעות. והוציאו כשעתיים לפני ההגשה.
  5. את קישוטי המרנג שנשארו לכם פזרו לפני ההגשה.

 

01e4b63d-21e5-4b6b-88de-2c521c638235

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: