פינגר פוד לשבועות

כן כן… אתם בבלוג שלי (על קצה המזלג) והמתכון הפעם באמת לא מתוק ובלי קצפת בכלל 🙂 אך כדי להצדיק מידי פעם את שמו של הבלוג. אני נותנת לכם הפעם טעימה קטנה ושונה- רק על קצה המזלג. לסגנון אירוח הנקרא פינגר פוד. כלומר כיבוד שניתן להחזיק באצבעות יד אחת ו… הופ… לפה!

הפעם השתמשתי בשתי גבינות חדשות של תנובה האחת נקראת גבינת קרם שמנת בטעם טוסקנה. יש לה טעם פיקנטי עדין ושילבתי אותה עם סלט פלפלים קלויים שהכנתי. והשנייה נקראת גבינת שמנת עם פלפל וחלפיניו. היא יותר חריפה ולכן שילבתי אותה עם סלסה של עגבניות טריות, כוסברה,שומשום שחור וגרעיני חמניה קלופים.

את כל הטוב הזה הנחתי מעל בצק מהיר הכנה מקמח מלא שהכנתי בבית. כך שהכל כאן על טהרת הטבעי, בריא, וטעים!
DSCN9305

בתמונה ניתן להתרשם שיש גם בגט מקמח מלא (אותו לא הכנתי בעצמי) אבל הוא השתלב טוב (גם בתמונה) וגם עם יתרת הגבינות שנשארו.

אם אתם רוצים לקצר עוד יותר את המלאכה. אתם יכולים להחליף את התחתית שבמתכון ופשוט לפרוס את הבגט לפרוסות עגולות לזלף מעט שמן זית ולהכניס לתנור האפייה בחום של  200 מע' כ- 10 דקות עד שהלחם מתייבש מעט. ולאחר צינון להמשיך לפי המתכון.

 

המצרכים:

  • 1 קופסא של גבינת שמנת עם פלפל וחלפיניו 24% שומן של תנובה
  • 1 קופסא של גבינת קרם שמנת בטעם טוסקנה 5% שומן של תנובה

לתחתית:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כפית אפייה
  • 1/2 כפית אבקת שום יבש (או 1 שן שום כתוש)

לסלסת העגבניות:

  • 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים (מי שלא אוהב כוסברה יכול להחליף לפטרוזיליה)
  • 1 כף גרעיני חמנייה קלופים
  • 1 כף שומשום שחור
  • מעט מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

לסלט הפלפלים הקלויים:

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מעט מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

DSCN9299DSCN9300

 

 

 

 

 

 

ההכנה:

התחתית:

  1. חממו בסיר קטן על אש בינונית את השמן, המים והמלח. (אין צורך להגיע לרתיחה)
  2. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השום וערבבו היטב.
  3. פירסו נייר אפייה ורדדו את הבצק למלבן בעובי של כ- 2 ס"מ. חירצו מעט חורים עם מזלג והכניסו לאפייה של כ- 10-15 דקות בחום של 180 מע'. (עד שהבצק מתייבש)
  4. הוציאו מהתנור וקררו בטמפ' החדר.

סלסת העגבניות:

  1. חיתכו את העגבנייה לקוביות קטנות. הוסיפו להן את הכוסברה הקצוצה, גרעיני החמנייה והשומשום השחור. תבלו במעט מיץ לימון מלח ופלפל וערבבו. טעמו מעט ותקנו את התיבול במידת הצורך.

סלט פלפלים קלויים:

  1. שיטפו היטב את הפלפלים. חתכו אותם לרבעים והוציאו את הגרעינים.
  2. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. זלפו מעל מעט שמן זית. ופזרו מעט עלי טימין מיובשים,מלח גס ופלפל שחור.
  3. הכניסו לתנור שחום מראש לחום של 220 מע' במצב גריל. עד שהפלפלים מקבלים צבע שחום.
  4. לאחר שהוצאתם את הפלפלים מהתנור הכניסו אותם לשקית ניילון וסיגרו. השאירו אותם כך לפחות חצי שעה. לאחר מכן הוציאו את הפלפלים קלפו את קליפתם וחיתכו אותם לרצועות דקות.
  5. הכניסו את רצועות הפלפלים אל קערה קטנה. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, מיץ הלימון, המלח והפלפל שחור וערבבו. טעמו ושפרו טעמים לפי הצורך.

 

הרכבת המנה:

  1. קירצו מהלחם עיגולים בקוטר של כ-8 סמ', בעזרת רינג או סמנו בעזרת כוס וחתכו עם סכין קטנה. והניחו על מגש ההגשה.
  2. הכניסו את הגבינות אל שקיות זילוף חד פעמיות. חתכו מעט את הקצה. ומירחו מעל עיגולי הלחם.
  3. מעל הגבינות הניחו מעט מאחד הסלטים.
  4. פזרו מעט שומשום שחור ורצועות בצל ירוק.
  5. רצוי מאוד להכין את הכריכונים קרוב למועד ההגשה.

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

DSCN9303

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

DSCN9298

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: