פרחי שמרים ותפוחי עץ

 

פרח נתתי לנורית קטון ויפה וכחול
תפוח נתתי לנורית נתתי הכל,

נורית לקחה התפוח, הפרח זרקה לחצר
והלכה לשחק עם ילד אחר

מכירים את השיר היפה הזה? ולמה אני שואלת?… א. כי הוא באמת יפה ואם אתם לא מכירים אז כדאי שתעשו הכרה איתו.  וב. כי חברתי (שלצורך העניין נקרא לה נורית) ((שהיא משוגעת מתוקים לא קטנה)) שיגעה אותי כל השבוע שבא לה משהו מבצק שמרים. ולמרות הניסיונות שלי להדחיק את הבקשות. היא המשיכה בזמזום אינסופי על תשוקתה לשמרים. וכפי שאתם מבינים, בסופו של דבר היא הצליחה ואני מצאתי את עצמי במטבח לשה בצק פריך. ואם כבר לשים בצק פריך הרי שמכאן הדרך כבר סלולה למיני טעמים. כי אחד אוהב שוקולד השני אוהב קינמון והשלישי אוהב תפוחים. וכך מצאתי את עצמי מכינה מיני מטעמים משמרים. את המתכונים לשניים מהם כבר נתתי לכם בעבר. האחד רוגלך של אמא (שהכנתי בצורה מעט שונה) והשני הוא עוגת השמרים עם השוקולד. שהכנתי הפעם במילוי קינמון ומעט ציפורן. וגולת הכותרת הפעם היו פרחי השמרים הממולאים בריבת תפוחי עץ שהכנתי למשלוחי המנות בפורים.

6=

המצרכים:

לבצק:

  • 350 גר קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה (150 מל')
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 100 גר' חמאה רכה

לריבת תפוחי העץ:

  • 7 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל

7

 

 

ההכנה:

ריבת תפוחי העץ:

נתחיל קודם בריבת תפוחי העץ. אפשר גם להכין כמה ימים מראש.

  1. הכניסו את כל מרכיבי הריבה לסיר חסין אש, והניחו מעל להבה בינונית. ערבבו מידי פעם עד שמתנקזים הנוזלים המיותרים ונשארת ריבה יציבה.
  2. הוציאו את מקלות הקינמון והכניסו לכלי אטום. שימרו במקרר עד לשימוש.

הבצק:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הבורג את הקמח, השמרים, הסוכר, החלמונים, השמנת החמוצה והמים, ולושו כ-2-3 דקות לאיחוד.
  2. הוסיפו לאט לאט את קוביות החמאה הרכה והמשיכו ללוש עוד כ- 8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד (הבצק נשאר רך ומעט דביק).
  3. הוציאו את הבצק, שמנו אותו מעט בידיים והניחו בקערה נקייה ומשומנת מעט.
  4. כסו בניילון נצמד והניחו בצד להתפחה של כשעה לפחות עד שהבצק מכפיל את נפחו. * ניתן גם להכניסו להתפחה במקרר למשך לילה.
  5. לאחר ההתפחה, לושו את הבצק מעט בידיים, לצורך הוצאת האוויר.
  6. חצו את הבצק לשני כדורים שווים בגודלם.

הרכבת פרחי השמרים:

  1. רדדו את כדור הבצק הראשון למלבן ברוחב של כ- 15 סמ'  ובעובי של כ- 1/2 סמ'.
    (אם יצא לכם מלבן רחב יותר, חצו אותו לאורכו)
  2. מרחו את הבצק בריבת תפוחי העץ, (השאירו את הקצה נקי) וגלגלו את המלבן לגליל ארוך.
  3. בעזרת סכין חדה, חתכו את הגליל לחתיכות ברוחב של כ- 2-3 סמ'.
  4. סדרו את פרחי השמרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. הניחו את התבנית בצד להתפחה נוספת של כ- 20  דק'.
  6. מירחו מעט חלמון ביצה והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של – 170 מע'. למשך כ- 25 דק' עד לקבלת צבע זהוב יפה.
  7. לאחר האפייה, מירחו מעט סירופ המורכב מ- 2 כפות מים רותחיםּּ+2 כפות סוכר+1 כפית תמצית וניל.

 

8

 

זה הרוגלך של אמא שהכנתי הפעם בצורה מעט שונה:

3

וזו עוגת השמרים, שהפעם הוכנה במילוי קינמון:

2

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: