עוגת גבינה קרה

ראשית אני חייבת להתנצל בפניכם על התמונות. מאחר ולפני שהספקתי להגיד … רגע עוד לא צילמתי. כבר הספיקו הגרגרנים הביתיים שלי לחתוך את העוגה ולזלול. ועכשיו אני כבר לא יכולה להשוויץ בפניכם בכיתוב שעשיתי על העוגה, לכבוד יום האהבה. אולי חדי העין שביניכם, יכולים להבחין בשאריות הכיתוב ולפיו להסיק כי הכיתוב היה, כמה לא מפתיע –  LOVE (אהבה בעברית)  ♥

כדי להתאים את העוגה לגרגרנים הביתיים שלי החלפתי את גבינת השמנת בגבינת מסקרפונה עשירה. שיותר מזכירה את השמנת המתוקה. וכך גם יכולתי להגיד – שזו לא עוגת גבינה 😉

ועכשיו חברים זה גם הזמן לספר לכם כי התגובות שהגיעו אלי מכל עבר מאוד פירגנו לעוגה. במיוחד השילוב בין המרקמים והעדינות במתיקות. אם אתם אוהבים מתוק יותר אתכם יכולים להוסיף עוד 1 כף אבקת סוכר לקצפת השמנת המתוקה. ועוד 1 כף סוכר למחית התותים.

 

המצרכים (המתכון מתאים לתבנית 22 סמ')

לבסיס העוגה:

  • 250 גר' עוגיות פתיבר בטעם שוקולד
  • 60 גר' חמאה

לקרם הגבינה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל')
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

מחית התותים:

  • 500 גר' תותים טריים חתוכים
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

מחית התותים (לציפוי):

  1. נתחיל מהשכבה העליונה, מאחר ויש צורך לתת לה את הזמן שלה לצינון מלא.
  2. הכניסו לסיר קטן וחסין אש, את התותים, הסוכר, מקל הקינמון, המים ומיץ הלימון. ובשלו מעל אש בינונית כ- 10 דקות. עד שהתותים נהיים רכים ונימוכים, הנוזלים מתאדים מעט והסוכר נמס לגמרי.
  3. הוציאו את מקל הקינמון ובעזרת בלנדר מקל ידני, רסקו הכל למחית חלקה.
  4. לאחר צינון חלקי בטמפ' החדר, הכניסו למקרר לצינון מלא, עד להרכבת העוגה. (אפשר להכין יום מראש)

שכבת הבסיס:

  1. רסקו את העוגיות במעבד המזון. (עד שהן ממש טחונות דק)
  2. המיסו את החמאה במיקרו והוסיפו לפירורי העוגיות.

קרם הגבינה:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר. עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  2. ערבבו את גבינת המסקרפונה לריכוך.
  3. אחדו את גבינת המסקרפונה ביחד עם הקצף בתנועות קיפול עד לאיחוד מלא.

 

הרכבת העוגה:

  1. רפדו את תחתית התבנית בתערובת העוגיות, והדקו היטב.
  2. הניחו סביב התבנית (מבפנים) שקף לעוגות.
  3. שיפכו את קרם הגבינה ויישרו בעזרת מרית.
  4. שיפכו מעל את מחית התותים שהתקררה היטב במקרר.
  5. הכניסו שוב לקירור של לילה לפני ההגשה.

 

 

4

 

בתאבון לכולם, חג אהבה אוהב במיוחד לכם

 ולהתראות במתכון הבא!

 

3

 

 

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: