עוגת כדורי שוקולד

חשבתי רבות על עוגה שיכולה להתאים ליום המשפחה שיחול בשבוע הבא. איזו עוגה ו/או קינוח הכי משתלב לי עם המשפחה?!  בהתחלה עלה לי רעיון לעוגת השוקולד שתמיד מקבלת תמיכה מקטן וגדול. אבל זה דיי נדוש כבר, הרי כמעט בכל יום הולדת היא מככבת. ואז עלה לי זיכרון של טעם מוכר, נוסטלגי והכי ילדותי שאני מכירה – כדורי השוקולד! מי לא זוכר את אמא ו/או סבתא ו/או אבא מכינים בבית את הכדורים הנהדרים האלה?!  והפעם כדי להעניק להם מראה רענן ומלכותי יותר, החלטתי להכין אותם בצורת עוגה אחת עגולה, מעניינת ומגרה. אך לנסות לעשות זאת, מבלי לגרוע מהטעם הנוסטלגי.

יש לציין כי את העוגה הזו מאוד כייף להכין כל המשפחה יחד. היא אינה מצריכה אפייה וגם לא התעסקות באש או בכיריים גז. ולכן היא בטיחותית ביותר וידידותית לכל אלו שחושבים שהם ממאותגרי המטבח.  ובסיום ההכנה אין משתווה להרגשת האיחוד והגאווה בהכנה משפחתית מוצלחת.

טוב … נראה לי שיותר מפרגן מזה כבר לא יכול להיות… אז לפני שהשוקולד יימס לבד, רק מהמילים הכתובות, בואו נתחיל בהכנות…

 

2+

 

המצרכים
(מתאים לתבנית בגודל 22 ס"מ)

 

לבסיס העוגה:

  • 500 גר' עוגיות פתיבר (מי שרגיש לגלוטן יכול להחליף לעוגיות ללא גלוטן)
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 250 מל' שמנת מתוקה (1 מיכל)
  • 5-6 מרשמלו צבעוניים

 

לגנאש השוקולד:

  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 125 מל' שמנת מתוקה (1/2 מיכל)

 

לקרם הקישוט:

  • 125 מל' שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת נוגט
  • 5-6 גלילי וופל-לקישוט.(מי שרגיש לגלוטן יכול לוותר)

 

ההכנה:

בסיס העוגה: 

  1. רסקו גס את עוגיות הפתיבר, והכניסו לקערה גדולה.
  2. חתכו את המרשמלו לחתיכות. והוסיפו לעוגיות הגרוסות.
  3. ערבבו יחד, בקערה קטנה, את השוקולד והשמנת המתוקה. והכניסו להמסה במיקרו. בפולסים קצרים של- 30 שניות. (בכל פעם ערבבו מעט והכניסו שוב. עד להמסה מלאה)
  4. אחדו את שתי המסות. וערבבו היטב עד שכל העוגיות והמרשמלו מצופים.
  5. הכניסו את התערובת אל התבנית והדקו היטב. הכניסו למקרר לייצוב עד לסיום הכנת הגנאש.

 

גנאש השוקולד:

  1. המסו יחד את השוקולד והשמנת המתוקה. במיקרו. (בפולסים קצרים של 30 שניות, עם ערבוב בין הפעלה להפעלה)
  2. שיפכו את גנאש השוקולד מעל שכבת הבסיס של העוגה. והכניסו למקרר לייצוב של כשעה.

 

קרם הקישוט:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הנוגט. עד לקבלת קצף יציב.
  2. חתכו את גלילי הוופל לאורכם. הניחו בתפזורת על העוגה וזלפו מקרם הקישוט בתוך הוופלים.

 

 

 

3

הערות / והארות

  1. אני שברתי את העוגיות ביד על מנת שיישארו חתיכות די גדולות. אבל אם אתם רוצים עוגה יותר נוחה לחיתוך. גרסו את העוגיות קטן יותר.
  2. מי שלא מעוניין בצבעוניות של המרשמלו יכול לא להוסיף אותו.
  3. ניתן לוותר על גלילי הוופל ולקשט עם הקרם בלבד. או אפילו לוותר גם עליו ולהישאר רק עם שכבת הגנאש.
  4. מי שאוהב מתוק יכול להוסיף לקרם הקישוט גם 1 כף אבקת סוכר.

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: