עוגת אפרסקים

אני מאוד אוהבת אפרסקים. אך לצערי הרב אני אלרגית לקליפתם. כך שכל שנותר לי הוא להתחנן בכל פעם ממישהו שיקלף לי את האפרסק. או פשוט לעבור לפרי המשומר בקופסאות. שם הוא מוגש כבר קלוף ללא חרצן וחתוך לחצי. רק הושט ידך וגע בם..חחח
לאור הסיפור הנוגע ללב שסיפרתי לכם, ולאור העובדה שיש כאן צורך בלא מעט אפרסקים. אתם יכולים להבין מדוע הפעם ויתרתי על התחנונים לקילופם בידי אחרים. והעדפתי להשתמש בחצאי אפרסקים משומרים.

ואם כבר מדברים על אפרסקים, הרי שבקישוט העוגה ניסיתי לרמוז על תוכנה, בכך שהצבע יהיה תואם ככל האפשר ורוך הקרם ישווה לרוך האפרסק. (ניסיון פיוטי משהו…חחח)

ואתם תחליטו אם הצלחתי או לא?! (אבל בבקשה רק אחרי שתטעמו)

 

6+

 

המצרכים:

מתאים לשני רינגים בגודל 22 ס"מ * (ראו הערה בסוף הפוסט)  או תבנית עגולה 26 ס"מ

לעוגה:

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 300 גר' יוגורט (גביע וחצי)
  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 קופס'  גדולה של חצאי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות קטנות.
    (השאירו בצד את המיץ ).

 

לקרם הקישוט:

  • 500 מל' שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • מעט ג'ל/צבע מאכל צהוב.

 

14+

 

ההכנה

העוגה:

  1. מרפדים את הרינגים לאפייה, ומשמנים קלות. (מי שרוצה להיזכר כיצד עושים זאת יכול ללחוץ כאן.
  2. מחממים את התנור לחום של 170 מע'.
  3. מכניסים אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את הסוכר והשמן ומעבדים עד לקבלת מסה תפוחה. ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
  4. מוסיפים את היוגורט והאפרסקים החתוכים ומערבלים לאיחוד.
  5. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ממשיכים לעבד עוד קצת במהירות נמוכה לאיחוד.
  6. מעבירים מחצית מכמות המסה אל הרינג הראשון ואת המחצית השניה אל הרינג השני.
    במידה ואופים בתבנית אחת מעבירים את כל המסה אל התבנית.
  7. אופים כ- 40-45 דקות. (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פרורים סביבו)
  8. מצננים את העוגות לגמרי ומשחררים מהתבנית.

 

קרם הקישוט:

  1. הקציפו יחד את השמנת המתוקה ואינסטנט הפודינג וניל, עד לקבלת קצף רך אך יציב.
  2. הוסיפו מעט צבע מאכל צהוב וערבבו בעזרת מרית.

 

הרכבת העוגה:
7
  1. חממו מעט במיקרו את מיץ האפרסקים.
  2. ישרו מעט את העוגות בעזרת סכין חדה. (במידת הצורך) והניחו עוגה אחת מעל צלחת ההגשה.
    במידה והכנתם רק עוגה אחת. חיתכו אותה כעת לרוחבה, כך שיתקבלו שני חצאים. והניחו את החצי התחתון בצלחת ההגשה.
  3. הרטיבו את העוגה, בעזרת כף, במיץ האפרסקים. והניחו לדקה או שתיים כדי שהמיץ ייספג.
  4. מירחו מעל שכבה דקה מקרם הקישוט. והניחו מעל את העוגה השניה. (השכבה השנייה במידה ואפיתם בתבנית אחת).
  5. שוב הרטיבו מעט את העוגה במיץ. המתינו דקה, ומירחו שכבה דקה נוספת מהקרם.
  6. הכניסו את יתרת הקרם  לשקית זילוף עם צנתר כמו בתמונה  למטה. וקשטו את העוגה. בפסים ישרים מסביב לעוגה. התחילו מלמטה עד למעלה.1438-1-thumb

 

5+

 

הערות/הארות
  1. כפי שציינתי, ניתן לאפות את העוגה בשני רינגים של 22 ס"מ או בתבנית אחת עגולה של 26 ס"מ. אני אפיתי בשני רינגים וכך התקבלה עוגה גבוהה יותר. אך האפשרות השנייה של אפייה בתבנית אחת וחיתוך העוגה לאחר מכן מתאימה בהחלט גם כן.
  2. לאחר הוספת קוביות האפרסקים והקמח לעוגה, רצוי לערבב מעט כדי שהעוגה תישאר אוורירית ורכה.
  3. זמני האפייה יכולים להשתנות מעט מתנור לתנור וגם בהתאם לגודל התבנית. כך שיש לשים לב ♥

 

4+

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

9+

 

מודעות פרסומת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: