עוגת שמרים ושוקולד

את עוגת השמרים היפה הזו הכנתי לקפה של אחרי צום יום כיפור. האמת שממש נזכרתי ברגע האחרון (וזה אומר ערב לפני) מאחר והבצק הזה אוהב לתפוח לו בשקט במקרר במשך כל הלילה. ולמחרת בבוקר הוא מתמסר ללישה באהבה רבה. העוגה נראית מסובכת להכנה. אבל האמת היא שזה ממש לא מסובך. ועם שאריות הבצק הצלחתי להכין אפילו 10 רוגל'ך קטנים יפים וטעימים. (שנעלמו מהתבנית במהירות שיא..)
מי שעוקב יכול לזהות את הבצק הזה שכבר הופיע במתכון לעוגת השמרים והגבינה אבל הפעם הוא מלווה בשוקולד, כפי שהבטחתי, לכל חברי חובבי השוקולד.

2

המצרכים:
  • לבצק:
  • 500 גר' קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 200 מל' חלב פושר
  • 2 ביצים בגודל M
  • 150 גר' חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • למילוי:
  • 1/2 צנצנת ממרח שוקולד נוטלה
  • 1 כוס פצפוצי שוקולד מריר או טבלת שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות.
ההכנה:
  1. הכניסו אל מיקסר עם וו הלישה, את הקמח והשמרים היבשים, והתחילו בעיבוד הבצק.
  2. הוסיפו את הסוכר, החלב, המלח והביצים והמשיכו לעבד את הבצק עוד כדקה.
  3. הוסיפו לאט לאט, תוך כדי עיבוד הבצק במהירות נמוכה, את קוביות החמאה עד להטמעת כל החמאה בבצק.
  4. המשיכו לעבד את הבצק עוד כ- 6-7 דקות, במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק רך, גמיש וחלק..
  5. הוציאו את הבצק אל קערה משומנת קלות. כסו בניילון נצמד והשאירו בטמפ' החדר כ- 15-20 דק. ולאחר מכן הכניסו למנוחת לילה במקרר.

9

 

 

 

הרכבת העוגה:
  1. חלקו את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  2. רדדו את החלק הראשון לעיגול בקוטר של כ- 22 סמ' (היעזרו בתחתית תבנית אפייה מתפרקת כדי למדוד)
    הניחו מעל עיגול הבצק את תחתית תבנית האפייה וחתכו מסביב.
  3. הניחו נייר אפיה בתבנית האפייה של התנור. והעבירו את עיגול הבצק הראשון מעל נייר אפייה.
  4. מירחו מעל הבצק שכבה אחידה של ממרח שוקולד ומעל פזרו 1/3 מכמות פצפוצי השוקולד.
  5. רדדו את כדור הבצק השני וחיזרו על הפעולות הרשומות למעלה.
  6. כעת רדדו את כדור הבצק השלישי והניחו מעל שכבת השוקולד. לחצו מעט את הבצק בעזרת האצבעות להוצאת אויר ויישור הבצק.
  7. הניחו במרכזה של העוגה כוס קטנה (הפוכה) ובעזרת סכין חדה חתכו את הבצק לארבע חתיכות שוות. התחילו בחיתוך מהכוס כלפי חוץ.
  8. חתכו שוב כל רבע בצק לשניים  כך שיתקבלו 8 חתיכות ושוב חתכו כל אחת באמצע לקבלת 12 חתיכות בצק המחוברות באמצע.
  9. הורידו את הכוס מהאמצע.
  10. תפסו כל שתי חתיכות יחד וסובבו את החתיכה שביד ימין שני סיבובים ימינה ואת החתיכה שביד השמאלית שני סיבובים שמאלה. את הסיבובים יש לבצע בשתי הידיים יחד על מנת שיצא שווה משני הצדדים. וסיגרו אותן יחד בסיום.
  11. הניחו את התבנית בצד להתפחה נוספת של כ- חצי שעה. ובסופה מירחו מעל העוגה ביצה טרופה עם מעט מים.
  12. הכניסו את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע' כ- 35-40 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב יפה.
  13. לאחר האפייה, כשהעוגה עוד חמה, ניתן למרוח מעליה שכבה של סירופ העשוי מ – 3 כפות סוכר חום + 3 כפות מים רותחים + 1/2 כפית וניל.

1

לנוחיותכם מצאתי גם סרטון נחמד שידגים לכם את מהלך העבודה.

 

הערות / הארות
  1. בסרטון אמנם תראו שהוא מכין את העוגה מארבע שכבות. אך לדעתי עדיף להגדיל אותה מעט (כמו שלי) ולהוריד שכבה אחת.
  2. את המילוי של השוקולד אתם יכולים כמובן להחליף בכל מילוי אחר שאתם אוהבים. למשל ריבה ביתית טובה שהכנתם, או ממרח חלבה, או ממרח נוגט.

9

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

8+

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
השארת תגובה

תגובה אחת

  1. פרחי שמרים ותפוחי עץ | על קצה המזלג

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: