עוגת שושני שמרים ושוקולד

אם אתם באמת רוצים לפנק את בני ביתכם בעוגה טובה לשבת, אין צורך לעמול קשה ולהכין עוגות קרם או עוגות מוס מקושטות ויפות.(שכבודן במקומו מונח) אבל לעתים הדרך הבטוחה והקלה יותר (וזה כבר הוכח פעמים רבות). היא  להכין עוגת שמרים נימוחה ומפנקת.
ואם בא לכם לרגש עוד יותר, אז הוסיפו לה מילוי של ממרח שוקולד והכינו אותה בצורה של זר שושנים!

והבטחה שלי היא שכבונוס ליופיו של זר השושנים הזה תקבלו גם ריח נפלא וממכר של אפיית בצק שמרים בבית!

 

11

 

הבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1 כפית מלח (5 גר')
  • 1/3 כוס סוכר (100 גר')
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
  • 1/2 שקית שמרית (25 גר')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
המלית:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 2 חלמונים
 ההכנה:
בצק
  1. במיקסר עם וו לישה (דמוי בורג) מעבדים יחד את כל החומרים(למעט החמאה), כ- 5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. ממשיכים בעיבוד הבצק ומוסיפים לאט לאט ובהדרגה את קוביות החמאה הרכה עד שכל החמאה נטמעת בבצק.
  3. ממשיכים לעבד את הבצק עוד חמש דקות נוספות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למנוחת לילה במקרר. או לפחות לכ- 5-6 שעות.

*    הבצק יוצא מעט רך וזה בסדר הוא מתייצב ותופח מעט בזמן המנוחה במקרר.

מלית
  1. בסיר חסין אש מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  2. שופכים את השמנת המתוקה מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
  3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים מייד עד קבלת תערובת אחידה.
  4. מצננים מעט.
עיצוב העוגה ואפייה:
  1. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ- 50X25 ס"מ
  2. מורחים על הבצק את המלית ומגלגלים לרוחבו של המלבן, לקבלת רולדה גדולה.
  3. פורסים את הרולדה לכ- 14 פרוסות שושנים בעובי של כ- 3 ס"מ.
  4. מרפדים תבנית מתפרקת בגודל 26 ס"מ בנייר אפיה ומסדרים את השושנים ברווחים של כ- 1/2 ס"מ האחד מהשני.
  5. מורחים את השושנים במעט ביצה טרופה, ומניחים להתפחה נוספת של כשעה בטמפ' החדר.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע' כ- 40 דקות.

 

הארות / הערות:
  1. ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים שווים ולרדד כל אחד בנפרד (זה מקל במעט על מלאכת הרידוד).
  2. מי שלא רוצה להשקיע בהכנת המלית, יכול להמיר את המילוי לממרח שוקולד מוכן ו/או ממרח חלבה.

12

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

13

 

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: