תפוחי עץ אפויים

בימי הקיץ החמים הללו כולנו מחפשים את הקינוח המושלם לארוחה. אחד כזה שלא יכביד עלינו יותר מידי, שיהיה מתוק, קל להכנה, ואם אפשר.. לא מאוד משמין!

ובדיוק כזו היא המנה הנהדרת הזאת של תפוחי עץ אפויים וממולאים בפירות יבשים,אגוזים ודבש!!

ובכן מבלי להיכנס יותר לקלישאות מיותרות, הנה תמונה שתמחיש לכם על מה אני מדברת…

20

המצרכים:
  • 4 תפוחי עץ שטופים ומנוגבים.
  • 1/2 כוס צימוקים כהים קצוצים
  • 1/4 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים (ללא מלח)
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קלופים וקצוצים (ללא מלח)
  • 5 שזיפים מיובשים ללא חרצנים, קצוצים
  • 2 כפות גדושות דבש נוזלי
  • 1 כפית תמצית וניל
ההכנה:21
  1. בעזרת כפית פרזיאן, הוציאו את הליבה מהתפוחים, וצרו חלל במרכזו של כל תפוח.
  2. חירצו, בעזרת סכין חדה קווקוים קטנים מסביב לתפוח.(כך הקליפה לא תתפוצץ באפיה וגם תתקבל דוגמה יפה)
  3. ערבבו בקערה קטנה את הצימוקים,הפיסטוקים,האגוזים,השזיפים, הדבש והקינמון.
  4. מלאו את התפוחים בתערובת הפירות היבשים והאגוזים.(שימרו בצד את מה שנשאר)
  5. סדרו את התפוחים בתבנית חסינת אש.
  6. צקו בתחתית התבנית מים בגובה של כ- 1-2 ס"מ, והוסיפו את שארית תערובת האגוזים והפירות היבשים, שהשארתם בצד. כסו את התבנית בנייר כסף (לא הדוק מידי כדי שיהיה מקום לאדים)
  7. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-40 דקות עד שהתפוחים מתרככים. לאחר מכן הורידו את נייר הכסף והמשיכו לאפות את התפוחים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה קלה.
  8. הניחו כל תפוח בצלחת קטנה, צקו מסביב מעט מהרוטב. הגישו חם או קר בליווי כדור גלידה ו/או קצפת.

22

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

23

מודעות פרסומת
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: