קיש בטטה וגבינת חמד

את הקיש המהמם הזה הכנתי במיוחד לארוחת הערב של יום שני. (מכירים, שני ללא בשר?) בעבר כבר הכנתי קיש בטטה אבל אז שילבתי לצד הבטטה את הבצל הירוק. זה היה שילוב מוצלח מאוד ואהוב, אבל הפעם רציתי לשנות ולהוסיף מרכיבים חדשים. לאחר מחשבה קצרה החלטתי לשלב בקיש גבינה טובה. כזו שתשלב בהרמוניה עם הבטטות ותתן קצת איזון למתיקותן, ויחד עם זאת לא תשתלט ולא תגנוב את ההצגה. ובדיוק את זה, עשתה בהצלחה גדולה, גבינת החמד 16%, של תנובה. את בצק הקלתית הכנתי מ- 50% קמח לבן ו- 50% קמח כוסמין וכדי להעשיר אותו מעט, הוספתי גם לו מעט מגבינת החמד.
את הבטטה צליתי מעט בתנור עם שומשום, טימין, ושמן זית ואליהם הוספתי עגבניות מיובשות וגבינה.

רק דבר חשוב ומשמעותי אחד שכחתי… שבימי השבוע (וביניהם כידוע, כלול גם יום שני) רק אני והחצי שלי בבית. והחצי בכלל לא אוהב מאפים עם גבינה. נו.. נו.. נדמה לי שכבר פעם אמרתי שלא נותנים אגוזים למי שאין שיניים …חחח
לשמחתי הרבה, מייד נמצאה הכתובת הנכונה למשלוח הקיש. ובעזרת שיחת טלפון קצרה, (ולאחר ששמרתי לי חתיכה אישית בצד) המשלוח הגיע ליעדו.  "התשלום" הגיע כעבור כשעה כשקיבלתי הודעת sms בזו הלשון: "הקיש נחל הצלחה והיה אהוב על כולם". – ואני חשבתי… כמה כייף ונחת בהודעה אחת.  זה שווה את הכל לא ככה?!

 

5

 

המצרכים

לבצק הקלתית:

  • 100 גר' קמח לבן
  • 100 גר' קמח כוסמין
  • 1 חלמון
  • 50 גר' גבינת חמד 16%
  • 2 כפות מים
  • 125 גר' חמאה קרה
  • מעט טימין יבש
  • 1 כפית מלח

למלית

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות של כ- 1X1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט טימין יבש
  • 2 כפות שומשום
  • 150 גר' גבינת חמד 16% חתוכה לקוביות קטנות
  • 6-7 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות

לרוטב הרויאל:

  • 200 מל' שמנת מתוקה
  • 100 מל' חלב
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

בצק הקלתית:

  1. הכניסו אל מערבל המזון את כל המרכיבים והפעילו את מערבל המזון במהירות בינונית, בפולסים קצרים עד לקבלת בצק בעל מרקם של פירורים גדולים. ( לא לעבד יותר מידי)
  2. הוציאו את הבצק ממערבל המזון אחדו אותו מעט בידיים, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות.
  3. רדדו את הבצק לעיגול. גדול במעט מהתבנית שלכם, והדקו היטב את הבצק לתבנית. חתכו את שאריות הבצק בעזרת סכין חדה וחוררו מעט בעזרת מזלג.
  4. הכניסו  את התבנית (ביחד עם הבצק) למקפיא ל- 10 דקות.
  5. כסו את הבצק בנייר אפיה או בניילון נצמד (עמיד לאפיה) ושיפכו מעל קטניות כלשהן (כמשקולת). הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע' למשך 15 דק'.
  6. הוציאו את נייר האפיה והקטניות והחזירו לתנור לעוד 5 דק' לייבוש הבצק.

המלית:

  1. ערבבו את קוביות הבטטות עם שמן הזית, הטימין והשומשום.
  2. העבירו את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור בחום של 180 מע' למשך 20 דקות.
  3. ערבבו את קוביות הבטטה עם קוביות הגבינה והעגבניות המיובשות, והניחו בצד.

רוטב הרויאל:

  1. ערבבו את כל המרכיבים יחד בעזרת מטרפה ידנית או מזלג.

 

הרכבת הקיש:
  1. פזרו את המלית מעל בצק הקלתית האפוי. וסדרו בשכבה אחידה.
  2. שיפכו מעל את רוטב הרויאל, והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע' למשך כחצי שעה, עד שהקיש מקבל צבע זהוב יפה.

 

7

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

6

 

מודעות פרסומת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: