מלבי וג'ל תותים

את הקינוח הזה הכנתי, בשבוע שעבר, למרות מצב הרוח העצל למדי שקפץ עליי השבוע. ולאחר שכנועים עצמיים רבים, כי גם אם אין לי הרבה, או יותר נכון, בכלל חשק להכין משהו מתוק. אני לא אצטער על כך בשלב מאוחר יותר… ובכן למען האמת צדקתי! הקינוח יצא יפיפה והתקבל בחביבות רבה אצל אוהבי המלבי והג'לי הנוסטלגיים.

רצוי להכין את הקינוח בכוס שקופה, כך שיופיו יוכל להאיר את העיניים לפני שחוש הטעם ייהנה מהחלק שלו.

במקרה זה שוב, אין צורך בהכנות רבות רק יש להקפיד להכין כשעתיים לפני ההגשה כדי לתת לו את הזמן להתייצב!

12

 

המצרכים למלבי:
  • 4 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גר' סוכר
  • 80 גר' קורנפלור
ההכנה:
  1. בקערה קטנה, מערבבים כוס אחת מהחלב יחד עם הקורנפלור, עד לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
  2. מכניסים את יתרת החלב +השמנת המתוקה+הסוכר אל סיר חסין אש ומביאים לסף רתיחה.
  3. מוסיפים לאט לאט את תערובת הקורנפלור, ומערבבים ללא הפסקה, עד להסמכה.
  4. מצננים מעט ומוזגים לכוסות הגשה, רק כשליש מגובה הכוס.
  5. ומכניסים בינתיים למקרר לצינון.

10

המצרכים לג'לי תות:
  •  2 קופסאות ג'לי בטעם תות. יש להכין לפי ההוראות על הקופסא.

 

לקישוט בין שכבת המלבי לג'לי:
  • 4-5 פרוסות אננס משומר
  • דובדבנים משומרים (כמספר כוסות הקינוח)
הרכבת המנה:
  1. הוציאו מהמקרר את כוסות המלבי המצוננות, וסדרו בכל כוס מעט אננס ודובדבן באמצע.
  2. שיפכו מעל את הג'לי.
  3. כסו את הכוסות בניילון נצמד והכניסו שוב למקרר להתייצבות.

 

11

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: