טארט שוקולד-תפוז

לכבוד מסיבה גדולה חשבתי לעצמי איזו עוגה יכולה הכי לתאים? ושוב ושוב צץ ועלה בי הרצון למשהו עם שוקולד! טוב, נו באמת מה יכול להיות יותר מתוק? יותר רומנטי?  ויותר מבשר טובות מהשוקולד?!
ולכן החלטתי להכין קינוח שוקולדי ולצרף אליו את טעמו האהוב של התפוז (שבעיניי הם שילוב מנצח) והכנתי טארט שוקולד תפוז שיענה על כל התקוות.
ואפילו הכנתי לו קישוט נחמד מקליפות התפוז. (ההסבר מצורף למטה) ופרחים קטנים מבצק סוכר.

 

7

 

המצרכים לקלתית הבצק:
  • 180 גר` ( 1/3 1 כוסות) קמח
  • 100 גר` חמאה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כף גרידת תפוז

 

ההכנה:
  1.  מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)
  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות וחותכים בעזרת סכין חדה את השאריות. ודוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.
  6. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד`…
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע` במשך- 15 דקות. מורידים את נייר האפיה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד – 15 דקות, לייבוש הבצק, ומצננים.
 
 המצרכים למסת השוקולד:
  • 170 גר` חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גר` שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כפית מיץ תפוזים

 

ההכנה:
  1. המיסו בתוך סיר חסין אש את החמאה, הסוכר והשוקולד, תוך כדי ערבוב מתמיד. עד להמסה מלאה של המסה.
  2. הורידו מהאש והוסיפו את הווניל ומיץ התפוזים.
  3. בקערית קטנה טרפו בעזרת מזלג ביצה אחת והוסיפו אל מסת השוקולד תוך כדי ערבוב (כדי שלא תהיה חביתת שוקולד). עשו כך שוב ושוב עם שתי הביצים הנותרות.
  4. החזירו את הסיר אל האש והמשיכו לערבב (לא להפסיק לרגע) עוד כמה דקות נוספות עד שהמסה סמיכה וחלקה.

 

הרכבת העוגה:
  1. שיפכו את מסת השוקולד מעל הקלתית האפויה.
  2. תנו לעוגה להצטנן בטפ` החדר כחצי שעה ואז העבירו אותה לקירור במקרר.
  3. לאחר כ- 3-4 שעות בקירור, כשהעוגה התייצבה לגמרי ניתן לקשט. במעט קצפת או בגרידת תפוז מסוכרת* (אופן ההכנה מופיע למטה)

 

 

6

 

הכנת תלתלי התפוז לקישוט
המצרכים:
  • 4 תפוזים גדולים שטופים ומנוגבים
  • 2 כפות א.סוכר

 

ההכנה:
  1. גרדו את קליפת התפוזים בעזרת קלפן ג`וליאנים מיוחד או בעזרת סכין חדה.
  2. ערבבו את רצועות התפוז הדקות עם אבקת הסוכר.
  3. פזרו את הקליפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 150 מע` כ- 10 דקות עד לייבושם.

 

 

5

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

4

 

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: