מרשמלו

את ההשראה והמתכון הפעם, קיבלתי מחברה מאוד מאוד מתוקה שלי – אלזי רפפורט, היא הכינה לכבוד חג העצמאות, קוביות מרשמלו יפיפיות בכחול לבן. והעלתה בי געגועים לטעמם הנפלא של המתוקים הנהדרים שהיא מכינה בשתי ידיייה המוכשרות. אלא שהפעם היא הוסיפה ושיתפה אותנו גם במתכון!! ואני כחובבת מתוקים , חובבת אתגרים  וחובבת משחקי מטבח באופן כללי   הבנתי מייד כי כאן נפלה לידי הזדמנות פז למשחק חדש ומאתגר במטבח.

ובהכירי את אילזי ואת טעמם הממכר של ממתקיה, הייתי גם בטוחה שתוצאות המשחק הזה יהיו מוצלחות.(אלא אם כן אצליח בכשרוני הרב להרוס הכל…חחח ) אבל אם אתם כאן, אתם ודאי כבר מבינים שלא כך היה!!

יש לציין כי זו הפעם הראשונה בה אני מכינה מרשמלו, אז אמנם הם לא יצאו לי כל כך יפים כמו המקור, אבל יחסית לפעם ראשונה אני דווקא מרוצה.

ומאחר ולג` בעומר כבר ממש מעבר לפינה, נראה לי שיהיה נחמד להכין קצת מרשמלו בבית ולחלק ליד המדורה  (רק קחו בחשבון שמעכשיו תתבקשו לעשות זאת בכל שנה :-))

מ

רגע  לפני שמתחילים… רציתי רק לתת לכם את רשימת הציוד הנדרש:

* מיקסר חזק עם וו הקצפה.

* מד חום מיוחד למטבח, לא כזה שמודד את החום לילד…חחח  אלא מדחום שיכול להגיע לטמפרטורות גבוהות.(במקרה זה 110 מע`)

*  רצוי סיר בגודל בינוני כבד וחסין אש. (כדי לבשל את הסירופ מבלי לשרוף)

* תבנית בגודל 20X30 לא עמוקה מידי. (אפשר להכין גם בתבנית בגודל אחר. אבל רצוי שהתבנית לא תהייה גדולה מידי כך שיתקבלו קוביות עסיסיות יותר)

*  נייר אפיה ו/או דף אפיה מסיליקון. המשטח מהסיליקון במקרה זה עדיף הוא מונע יותר טוב את הדבקות המסה לתבנית ומאפשר חיתוך קל הרבה יותר.

* אם תרצו מרשמלו צבעוני, אתם יכולים גם להצטייד במעט צבע מאכל טבעי. ובשלב בו מוסיפים את הוניל אפשר להוסיף כמה טיפות צבע.

ממ

 

המצרכים:
  •  14  גרם ג`לטין
  • 60  מ"ל (1/4 כוס) מי קרח
  • 210  גרם (כוס) סוכר
  • 75  גרם (3 כפות) דבש
  • 65  מ"ל (כ-1/4 כוס) מים רותחים
  • תוכן של 1 מקל וניל  -או-  1 כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי: 
  • 25 גר` אבקת סוכר
  • 25 גר` קורנפלור

 

ההכנה:
  1. ערבבו את הג`לטין עם המים הקרים, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.
  2. המיסו את הדבש במיקרוגל  20 שניות.
  3. הכניסו לסיר חסין אש, את הדבש, המים הרותחים והסוכר והביאו לידי רתיחה. המשיכו לערבב ובעזרת המד חום בידקו את הטמפרטורה. כאשר היא מגיעה ל- 110 מעלות הורידו מהאש.
  4. המיסו את תערובת הג`לטין למשך דקה במיקרוגל, והעבירו אותה אל קערת המיקסר. הפעילו את המיקסר במהירות בינונית נמוכה למשך כשתי דקות.
  5. הוספיו את הסירופ החם בזרם דק ואיטי והמשיכו להקציף עוד כ- 10 דקות עד שקערת המיקסר מתקררת ונוצר קצף לבן ותפוח.
  6. כעת הוסיפו את תמצית הוניל, והפסיקו את פעולת המיקסר. אם אתם רוצים לקבל מרשמלו צבעוני, זה הזמן גם להוסיף כמה טיפות מצבע המאכל.(השתדלו להשתמש בצבעים טבעיים)
  7. הכינו תבנית מרופדת בנייר אפייה או במשטח הסיליקון. ושמנו אותה היטב. העבירו אליה את מסת המרשמלו והחליקו מעט לקבלת משטח ישר ככל שניתן.
  8. הניחו את התבנית בטמפרטורת החדר לכ- 6 שעות עד לייבוש.
  9. ערבבו בקערה נפרדת את אבקת הסוכר והקורנפלור.
  10. שמנו סכין חדה, וחיתכו את המרשמלו לריבועים בגודל של כ- 1 ס"מ X 1 ס"מ (או כל גודל שאתם רוצים)
  11. טיבלו את קוביות המרשמלו בתערובת אבקת הסוכר והקורנפלור, נערו היטב ושימרו בצנצנת סגורה היטב.

 

מממ

 

המרשמלו יכול להישמר בקופסא סגורה עד חודש ימים לפחות, (אם לא תזללו אותו לפני כן – כמוני )

אתם גם יכולים לארוז מעט מרשמלו בצנצנת אישית. לעטוף את המכסה במפית נייר, ולסגור עם חבל או סרט יפה.

והנה לפניכם מתנה מתוקה ומקסימה !

מממממ

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

ממממ

 

 

מודעות פרסומת
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: