עוגת בבקה קינמון

היום נשארתי ללא מילים (אבל עם המון טעם נפלא בפה) לנוכח ההפתעה מהעוגה הפשוטה והטעימה הזו.

הכל התחיל באי חשק גדול להכין עוגה לשבת. אולי בגלל שזה היה יום האישה וחלפו בראשי הרהורים, שיהיה נחמד לא לעשות כלום היום, ושמישהו אחר ידאג לקינוח… חחח אבל אפילו אותי המחשבות האלו הצחיקו  ודי בגדול! אך מרוב צחוק הצלחתי לעודד את עצמי, וגם להזכיר לעצמי, שאפיית עוגה עבורי זה לא עונש אלא כייף, פרגון עצמי ואהבה אמתית. ובעודי מהרהרת בהארה שנחתה עלי, כבר מצאתי את עצמי בוחשת…מודדת…ואופה את עוגת ה"בבקה" קינמון הנפלאה הזו. שבמקור הכין אותה הקונדיטור דודו אוטמזגין ואני שמרתי לי בצד. ברשימת "העוגות שצריך לנסות" שלי. וכפי שכבר אמרתי לכם, היא יצאה פשוט פצצה! ותוך זמן קצר ביותר, כבר הייתי מוכנה עם כוס הקפה בסלון לפינוק אמיתי והרהורים חדשים.  אה סליחה קודם העמדתי אותה לסידרת צילומים כדי שגם אתם תוכלו להתרשם!

(מתאים לתבנית עגולה 22 ס"מ, או תבנית אינגליש קייק אחת)

* מי שרוצה לדעת כמה זה 70 גר` קמח או 50 גר` סוכר יכול להיעזר בטבלת המרת הכמויות במטבח הנמצא בדף הראשי של הבלוג.

4

המצרכים לשטרויזל (ציפוי פרורים):

  • 50 גר` חמאה
  • 50 גר` סוכר לבן
  • 70 גר` קמח (1/2 כוס)
  • 20 גר` שקדים טחונים
  • 1/2 כפית קינמון

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון, והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת מסה פרורית.
  2. הכניסו אל קערה קטנה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר.

המצרכים לעוגה:

  • 2 ביצים
  • 180 גר` סוכר (קצת פחות מכוס אחת)
  • 120 גר` חמאה מומסת
  • 220 גר` קמח (כ- 1/2 1 כוסות גדושות)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 200 מל` יוגורט טבעי
  • 2 כפות סוכר חום דמררה / לבן
  • 1/2 כפית קינמון

ההכנה:

  1. עבדו בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הביצים והסוכר הלבן, עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. הוסיפו לאט לאט את החמאה המומסת, והמשיכו לעבד עד לאיחוד.
  3. בקערה קטנה ערבבו את החומרים היבשים הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.
  4. הוסיפו את החומרים היבשים ואת היוגורט לסירוגין אל המיקסר והמשיכו לעבד מעט לאיחוד המרכיבים.
  5. בקערה קטנה ערבבו כעת את הסוכר החום והקינמון.
  6. שמנו מעט את תבנית האפיה, שיפכו אליה מחצית מכמות מסת העוגה.
  7. פזרו מעל את תערובת הסוכר החום והקינמון ושיפכו את המחצית השניה של העוגה.
  8. פזרו למעלה באופן אחיד את השטרויזל שהכנתם קודם. (מספיקה חצי מהכמות)
  9. אפו בתנור שחומם מראש ל- 160 מע` כ- 45 דקות.

5

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

2

מודעות פרסומת
השארת תגובה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: