עוגת שוקולד ומרנג אגוזים

כשהתחלתי בחיפוש רעיונות לעוגות פסח השנה, היה לי ברור שאחת מהן חייבת להיות בלי קרם. כזאת שתוכל לנסוע איתנו שעתיים לפחות, (בתקווה שלא יהיו פקקים בדרך) מבלי שאחשוש שהיא עדיין במצב אכיל.וגם שתהייה סלחנית בעניין הקירור כך שאם לא יהיה מקום בעבורה במקרר, היא תחכה לנו בסבלנות גם על השולחן. מצויידת בכל הנתונים המפורטים, החלטתי ללכת על עוגת השוקולד ללא גלוטן, שכבר פרסמתי בעבר, ושהתקבלה אצלנו באהבה רבה.  ולהרכיב מעליה שכבת פינוק של מרנג עם אגוזים ושברי שוקולד מריר. (את הרעיון ראיתי לראשונה אצל מרתה סטיוארט)
האמת שאם חושבים על זה לעומק, הרי זו ממש עוגה שמתחברת לרוח חג הפסח. היא גם טעימה, גם עמידה בפני זעזועים (של נסיעה ו/או נדודים במדבר ) וביחד עם זאת חגיגית ומרשימה.

2

המצרכים:

לעוגת השוקולד:

  • 120 גר' חמאה
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות (XL)
  • 2 כפות ברנדי
  • 4 כפות שקדים לבנים טחונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה

למרנג:

  • 1 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
  • 100 גר' שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 חלבונים גדולים (אני השתמשתי בגודל XL, אם אין לכם אז רצוי להכין מ- 4 חלבונים)
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

עוגת השוקולד:

  1. המיסו בבן מארי  (סיר קטן המונח מעל קלחת עם מים רותחים) את החמאה, הסוכר והשוקולד עד לקבלת מסה חלקה.
  2. הורידו מהאש, העבירו לקערה נקייה וצננו מס' דקות.
  3. הוסיפו את הביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב עד להטמעה של הביצים במסה.
  4. בצלחית קטנה ערבבו את השקדים הטחונים, הקקאו, א. האפיה והקורנפלור. וערבבו יחד עם מסת השוקולד בתנועות קיפול.
  5. שמנו מעט את תבנית האפיה ושיפכו את הבלילה פנימה.
  6. אפו את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע' כ- 30 דק. (עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, עם מעט פרורים סביב)

המרנג:

  1. הכניסו את אגוזי הלוז הקצוצים אל מחבת בעלת תחתית עבה, ומעל אש גבוהה, קלו את האגוזים תוך כדי הקפצה, במשך כ4-5 דקות עד שהאגוזים מקבלים צבע זהוב.(זהירות לא לשרוף) הורידו מהאש וצננו היטב.
  2. הכניסו את החלבונים אל קערת המיקסר עם וו ההקצפה, והקציפו במהירות בינונית. לאחר שמתחיל להווצר קצף הוסיפו את הסוכר, הגבירו את מהירות המיקסר והקציפו עוד כ 6 – 7 דקות עד לקבלת קצף חזק.
  3. ערבבו בקערה קטנה את האגוזי לוז הקלויים, השוקולד הקצוץ והקורנפלור והוסיפו אל הקצף, בתנועות קיפול.
  4. העבירו את הקצף אל תבנית האפיה, מעל עוגת השוקולד. ושטחו בעזרת סכין או ספקטולה.
  5. הכניסו את העוגה לאפיה של עוד כ – 30 -35 דקות עד שהמרנג מקבל צבע זהוב יפה.
  6. לאחר האפיה השאירו את העוגה לצינון מלא בטמפ' החדר, ורק לאחר מכן הוציאו אותה אל צלחת ההגשה.

4

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

3

מודעות פרסומת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: