עוגת גבינה ריקוטה-לימון

את העוגה הזו הכנתי השבוע, סתם ככה ללא כל סיבה מיוחדת. וזאת למרות שהחצי שלי לא אוהב כלל עוגות גבינה. לצערי הוא לא מבין מה הוא מפסיד, אבל מה לעשות, שכל הניסיונות שלי ל"מכור" לו שזו לא ממש עוגת גבינה רגילה, ושאין כאן אפילו טיפה אחת של גבינה לבנה רגילה, לא עבדו עליו? וכפי שאתם כבר מכירים אותי, אם בא לי להכין דוקא את העוגה הזו – שום דבר לא יצליח לעצור אותי  אפילו לא סרובו של החצי שלי לעוגות גבינה. ובסופו של דבר זה גם היה תרוץ טוב להזמין חברים לקפה ועוגה או יותר נכון לכוס תה עם נענע ועוגה. (ולגבי החצי שלי הוא קיבל רק כוס תה עם נענע..)

לדעתי, ויש לציין כי גם לדעתם של החברים שהוזמנו, הוא הפסיד בגדול. כי העוגה היתה הצלחה גדולה ונאכלה בתאבון רב (וכן, את השאריות ארזתי להם באהבה רבה. שישמינו לבד  אני כבר אמצא לי משהו חדש לשחק איתו)

ואם אתם יודעים מה טוב, ואוהבים עוגות גבינה, אז הנה מתכון נהדר לעוגת גבינת ריקוטה לימונית עם קישוט פיסטוק קצוץ – יפה יפה וטעימה מאוד!

2חדש

המצרכים:

(מתאים לתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ)

לבסיס:

  • 200 גר` עוגיות פטיבר (בפסח אפשר להמיר לעוגיות כשרות לפסח)
  • 100 גר` חמאה מומסת
  • 1 כף דבש

לעוגה:

  • 350 גר` גבינת ריקוטה יבשה
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • גרידת לימון משני לימונים
  • 1 כפית משחת וניל איכותי
  • קורט מלח
  • 80 גר` (1 קופס`) אינסטנט פודינג וניל (ניתן למצוא גם פודינג כשר לפסח)

לציפוי:

  • 150 מל` שמנת מתוקה
  • 40 גר` אבקת סוכר
  • 1/2 כפית משחת וניל

לקישוט:

  • חופן פיסטוקים קלופים וקצוצים גס

שלבי ההכנה:

הבסיס: 

  1. רסקו את עוגיות הפטיבר, במעבד מזון.
  2. המיסו את החמאה והדבש, במחבת קטנה או במיקרו.
  3. ערבבו את פרורי העוגיות עם החמאה והדבש המומסים, ורפדו את תבנית האפיה.
  4. הכניסו להקפאה לייצוב. (עד שתסיימו להכין את מלית הגבינה)

העוגה:

  1. הכניסו למיקסר עם וו הגיטרה, את הגבינה, הסוכר, הוניל, אינסטנט פודינג וניל, המלח וגרידת הלימון וערבבו מעט.
  2. הוסיפו לאט לאט את הביצים עד לקלבת מסה אחידה.
  3. שיפכו את מסת הגבינה מעל שכבת הבסיס של העוגיות.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 175 מע` במשך כשעה עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע זהוב יפה.
  5. צננו את העוגה היטב, והכניסו למקרר לפחות ל- 8 שעות.

הציפוי:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והוניל עד לקבלת קצפת חזקה ויציבה.
  2. מירחו את הקצפת מעל שכבת הגבינה וקשטו בפיסטוקים הקצוצים.

1חדש

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

4חדש

מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

2 תגובות

  1. מה זה 'משחת ווניל'? למי יש את זה בית ב'היכון' ? אין תחליף ??

    אהבתי

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: