עוגת שוקולד שכבות ללא גלוטן

לרוב אני משתדלת להצמיד לכל עוגה שאני מכינה את הסיפור שלה, לעתים אני מספרת את דרך הכנתה, לעתים את הזיכרונות שהיא מעלה בי, ולעתים את התגובות והבקשות שקיבלתי מהטועמים למיניהם.

יש סיפורים מצחיקים, יש סיפורים מרגשים, ולעתים גם סיפורים עצובים. העוגה הזו, הגיעה ללא סיפור מרגש, ללא סיפור מצחיק, ומזל גדול הוא, שגם סיפור עצוב אין לה.  ואולי דווקא טוב שכך. היא פשוט באה להציג את עצמה כמו שהיא. מבלי להתייפייף ומבלי להתהדר בשמות מפוצצים. היא פשוט באה להציע לכם את מי שהיא – עוגת שוקולד שכבות ללא גלוטן!!!!

20

* המתכון מבוסס לפי המתכון של חן שוקרון המוכשרת, שכותבת את הבלוג מתוקים שלי

המצרכים הנדרשים:

לעוגת הבסיס:

  • 120 גר' שוקולד מריר (רצוי 58%)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 ביצים

לקצפת:

  • 400 מל' שמנת מתוקה
  • 3 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חב' דובדבנים לפיזור בין השכבות ולקישוט.

ההכנה:

בסיס העוגה:

  1. תחילה רפדו תבנית אפיה (הרגילה של התנור) בנייר אפיה ושמנו אותו מעט.
  2. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי (סיר קטן עם מים רותחים ומעליו קערה עם השוקולד) או במיקרוגל בעזרת פולסים קצרים של 30 שניות.
  3. הפרידו את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  4. אל קערת החלמונים הוסיפו 1/3 מכמות הסוכר והקציפו לקבלת עיסה בהירה ותפוחה.
  5. הוסיפו את השוקולד המומס, והמשיכו בערבוב עד לקבלת מסה אחידה.
  6. כעת הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. ואחדו את שתי התערובות, בעזרת מרית ובתנועות קיפול עדינות.
  7. שיפכו את המסה אל תבנית האפיה המרופדת, ויישרו מעט בעזרת המרית.
  8. יש לאפות את העוגה בחום של  170מע' כ- 15 דקות.
  9. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, כסו אותה בנייר כסף והשאירו לצינון בטמפ' חדר.

הקצפת: 

  1. הכניסו אל קערת המיקסר את השמנת המתוקה, הוניל ואבקת הסוכר והקציפו עד קבלת קצף יציב.
  2. הכניסו את הקצף אל שקית זילוף, והניחו בצד.

הרכבת העוגה:

1. הוציאו את העוגה (עם נייר האפייה) מהתבנית. ויישרו בעזרת סכין חדה את הקצוות.

2. כעת חלקו את העוגה ל- 4 חלקים שווים של כ- 3.5 ס"מ (כל חלק)

3. בעזרת הסכין שחררו בעדינות את חלקי העוגה מנייר האפיה.

4. הניחו את החלק הראשון מעל צלחת ההגשה, וזלפו מהקצף מעל. אין צורך לקשט זה מיותר מאחר ומניחים מעל עוד שכבות.

5. הניחו שוב חלק מהעוגה, מעליו זלפו קצפת,ופזרו מעט דובדבנים. המשיכו כך עד להשלמת כל הקומות

6. בקומה האחרונה זלפו את שארית הקרם ובעזרת מרית החליקו את הקצפת באופן שווה.

7. פזרו שוב מעט דובדבנים או אם בא לכם אפשר גם לפזר תלתלי שוקולד. והכניסו את העוגה למקרר לייצוב.

2221

24

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!
מודעות פרסומת
הרשומה הקודמת
הרשומה הבאה
השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: