עוגת דובוש עם קרם לוטוס

את המתכון לעוגה הנפלאה הזו הרכבתי משתי עוגות נפרדות. עוגת הדובוש ההונגרית ועוגת שכבות שוקולד עם קרם שמנת מתוקה ובין שתיהן הוספתי גם ממרח לוטוס להשלמת החגיגה.
יש לציין שלפעמים המתכונים הכי טעימים מגיעים מניסיונות שבהתחלה נראים כבלתי אפשריים. והרי זו כל ההנאה…  לעבוד קשה להרכיב את הפאזל ובסוף גם לקבל תמונה יפה כהפתעה  (במקרה שלי גם טעימה )

בעניין שמה של העוגה היתה לי התלבטות גדולה. למי לתת את הקרדיט ראשון את מי מחומרי הגלם להבליט ? ומי יסתפק רק באיזכור צנוע בגוף המתכון?  וכששאלתי את הטועמים הקבועים שלי, נאמר לי בפשטות, מה זה חשוב ברגע שטועמים מהעוגה גם ככה נעלמות כל המילים  והדבר היחידי שיוצא מהפה זה הברות משונות שנשמעות כמו, ממממ…. אאאךךךך…זה כל כך טעים!

אז קבלו את עוגת הדובוש עם שכבות קרם שמנת מתוקה בטעם שוקולד וממרח לוטוס….

 13

 יש לציין כי תהליך הכנת העוגה הזו הוא מעט שונה ודורש יותר התעסקות בעיקר בהכנת שכבות העוגה, אבל תאמינו לי השד לא נורא כל כך והטעם מפצה בגדול!

מתאים לתבנית עגולה מס' 20 או 22 ס"מ

המצרכים לעוגת הבסיס:

  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' קמח
  • 30 גר' חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל

ההכנה:

  1. הכניסו את הביצים והסוכר אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה, והפעילו במהירות בינונית עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה.
  2. האטו את מהירות המיקסר והוסיפו את הקמח. המשיכו לעבד עד לקבלת מסת בצק רך.
  3. מירחו את תחתית התבנית במעט חמאה ומירחו מעט ממסת הבצק בשכבה דקה (שכבה דקה של כ- 1/2 ס"מ)
  4. הכניסו את לאפיה של כשתיים שלוש דקות בחום של כ- 190 מע' עד לקבלת צבע זהוב. הוציאו את שכבת הבצק בעזרת מרית או סכין חדה והעבירו לתבנית מקומחת מעט, והניחו לצינון.
  5. חיזרו שוב על פעולות אלו עד לסיום מסת הבצק. ( לי יצאו 4 שכבות בצק)

קרם המילוי:

  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד

* 1 צנצנת ממרח לוטוס (למריחה בין השכבות )

* 200 גר' שוקולד מריר/חלב מגורר לקישוט

* מטבעות שוקולד לקישוט (לא חובה)

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג שוקולד והקציפו במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
  2. הוציאו את ממרח הלוטוס אל קערה קטנה והכניסו למיקרו ל- 30 שניות, לריכוך, ערבבו היטב והניחו בצד.

הרכבת העוגה:

  1. הניחו שכבת בצק ראשונה בתוך תבנית העוגה, מעליה מירחו שכבה דקה ממרח הלוטוס ומעל מירחו כ- 1/3 מקרם השוקולד.
  2. ושוב הניחו שכבת בצק, מעט ממרח לוטוס ו 1/3 מקרם השמנת כך עד לסיום כל השכבות.
  3. סיימו את השכבה האחרונה עם בצק והכניסו אל המקפיא למשך כ- שעה לייצוב.
  4. לאחר ההקפאה, חממו שוב את יתרת ממרח הלוטוס הנותר, שיפכו מעל שכבת הבצק העליונה והכניסו שוב לייצוב בהקפאה .
  5. כשעתיים לפני ההגשה הוציאו את העוגה מהתבנית, (בעזרת חימום דפנות התבנית בברנר ביתי או הריטבו מגבת במים חמים והניחו מסביב) וקשטו בשוקולד מגורר.
  6. את העוגה יש לשמור במקרר.

12

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

10

מודעות פרסומת
השארת תגובה

תגובה אחת

  1. עוגת דובוש וניל | על קצה המזלג

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: